Λαπαροσκόπηση
770
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-770,bridge-core-1.0.7,translatepress-el,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Λαπαροσκόπηση

Λαπαροσκόπηση

– Τι είναι η λαπαροσκόπηση;
– Πόσο καιρό θα παραμείνω στο νοσοκομείο για τη λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση;
– Ποια αναισθησία χρησιμοποιείται για τη λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση;
– Πώς πραγματοποιείται η λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση;
– Τι περιλαμβάνει η ανάρρωση;
– Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της λαπαροσκοπικής χειρουργικής επέμβασης;
– Ποια είναι τα οφέλη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής;

 

Τι είναι η λαπαροσκόπηση;
Η λαπαροσκόπηση είναι ένας τρόπος χειρουργικής επέμβασης χωρίς να γίνεται μεγάλη τομή (τομή). Ένας λεπτός σωλήνας γνωστός ως λαπαροσκόπιο είναι εισάγεται στην κοιλιά μέσω μιας μικρής τομής. Το λαπαροσκόπιο επιτρέπει στον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης να δει την πυελική όργανα της πυέλου. Εάν πρέπει να αντιμετωπιστεί κάποιο πρόβλημα, χρησιμοποιούνται άλλα εργαλεία. Αυτά τα εργαλεία εισάγονται είτε μέσω της λαπαροσκόπιο ή μέσω άλλων μικρών τομών στην κοιλιά σας.

 

Πόσο καιρό θα παραμείνω στο νοσοκομείο για τη λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση;
Η λαπαροσκόπηση συχνά γίνεται ως χειρουργική επέμβαση στα εξωτερικά ιατρεία. Συνήθως μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα, αφού έχετε αναρρώσει από την
αναισθησίας. Οι πιο σύνθετες επεμβάσεις, όπως η λαπαροσκοπική υστερεκτομή, μπορεί να απαιτούν διανυκτέρευση στο νοσοκομείο.

 

Ποια αναισθησία χρησιμοποιείται για τη λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση;
Πριν από τη χειρουργική επέμβαση, θα σας χορηγηθεί γενική αναισθησία που σας υπνωτίζει και μπλοκάρει τον πόνο. Περιφερειακή αναισθησία αντί της γενικής αναισθησίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτός ο τύπος αναισθησίας μουδιάζει την περιοχή, αλλά παραμένετε ξύπνιοι.

 

Πώς πραγματοποιείται η λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση;
Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα κάνει μια μικρή τομή στον ομφαλό σας και θα εισάγει το λαπαροσκόπιο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το κοιλιά είναι γεμάτη με αέριο (διοξείδιο του άνθρακα ή υποξείδιο του αζώτου). Η πλήρωση της κοιλιάς με αέριο επιτρέπει την πυελική αναπαραγωγική όργανα να φαίνονται πιο καθαρά. Το λαπαροσκόπιο δείχνει τα πυελικά όργανα σε μια οθόνη. Μπορεί να γίνουν και άλλες τομές στην κοιλιά για χειρουργικές για χειρουργικά εργαλεία. Αυτές οι τομές συνήθως δεν ξεπερνούν σε μήκος τη μισή ίντσα. Ένα άλλο όργανο, που ονομάζεται χειριστής μήτρας, μπορεί να εισαχθεί μέσω του τραχήλου της μήτρας και μέσα στη μήτρα. Αυτό το όργανο χρησιμοποιείται για να μετακινηθούν τα όργανα σε οπτική επαφή.

 

Τι περιλαμβάνει η ανάρρωση;
Εάν είχατε γενική αναισθησία, θα ξυπνήσετε στην αίθουσα ανάνηψης. Θα νιώθετε υπνηλία για μερικές ώρες. Μπορεί να έχετε κάποια ναυτία από την αναισθησία. Εάν έχετε υποβληθεί σε επέμβαση εξωτερικών ασθενών, πρέπει να έχετε κάποιον να σας οδηγήσει στο σπίτι σας. Για μερικές ημέρες μετά την επέμβαση, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι και να έχετε κάποια δυσφορία. Μπορεί να πονάτε γύρω από τις τομές που έγιναν στην κοιλιά και τον ομφαλό σας. Μερικές φορές, ο σωλήνας που τοποθετείται στο λαιμό σας για να σας βοηθήσει να αναπνεύσετε κατά τη διάρκεια της επέμβασης μπορεί να δώσει πονόλαιμο για λίγες ημέρες. Αν συμβαίνει αυτό, δοκιμάστε παστίλιες για το λαιμό ή κάντε γαργάρες με ζεστό αλατισμένο νερό. Μπορεί να αισθανθείτε πόνο στον ώμο σας ή στην πλάτη. Αυτός ο πόνος προέρχεται από το αέριο που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Υποχωρεί από μόνος του μέσα σε λίγες ώρες ή σε μία ή δύο ημέρες. Εάν ο πόνος και η ναυτία δεν υποχωρούν μετά από λίγες ημέρες ή επιδεινώνονται, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης θα σας ενημερώσει πότε μπορείτε να επιστρέψετε στις συνήθεις δραστηριότητές σας. Για μικρές διαδικασίες, είναι συχνά 1-2 ημέρες μετά την επέμβαση. Για πιο σύνθετες επεμβάσεις, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος. Μπορεί να σας ζητηθεί να αποφύγετε τις βαριές δραστηριότητες ή την άσκηση.

 

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της λαπαροσκοπικής χειρουργικής επέμβασης;
Όπως συμβαίνει με κάθε χειρουργική επέμβαση, υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος προβλημάτων με τη λαπαροσκόπηση. Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν:
– Αιμορραγία ή κήλη στα σημεία της τομής
– Εσωτερική αιμορραγία
– Λοίμωξη
– Τραυματισμός εσωτερικών οργάνων
– Προβλήματα που προκαλούνται από την αναισθησία
Ορισμένες φορές τα προβλήματα δεν εμφανίζονται αμέσως. Ο κίνδυνος να εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα σχετίζεται με τον τύπο της χειρουργικής επέμβασης που πραγματοποιείται. Όσο πιο πολύπλοκη είναι η χειρουργική επέμβαση, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος. Φροντίστε να ρωτήσετε τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση. Ενδέχεται επίσης να υπάρχουν και άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασής σας εκτός από τη χειρουργική επέμβαση, όπως φάρμακα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο χειρουργός αποφασίζει ότι η λαπαροσκόπηση δεν μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Μια κοιλιακή τομή είναι γίνεται αντ’ αυτού. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να χρειαστεί να μείνετε στο νοσοκομείο για μία ή δύο ημέρες. Η ανάρρωσή σας θα διαρκέσει επίσης περισσότερο.

 

Ποια είναι τα οφέλη της λαπαροσκοπικής χειρουργικής επέμβασης;
Η λαπαροσκόπηση έχει πολλά οφέλη. Υπάρχει λιγότερος πόνος μετά τη λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση σε σχέση με την ανοικτή κοιλιακή χειρουργική, η οποία συνεπάγεται μεγαλύτερες τομές, μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο και μεγαλύτερη ανάρρωση. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι επίσης μικρότερος. Θα είστε σε θέση να αναρρώσετε από τη λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση ταχύτερα από ό,τι από την ανοικτή κοιλιακή χειρουργική επέμβαση. Μπορεί να γίνει ως χειρουργική επέμβαση στα εξωτερικά ιατρεία, έτσι ώστε να συνήθως δεν χρειάζεται να διανυκτερεύσετε στο νοσοκομείο. Οι μικρότερες τομές που χρησιμοποιούνται σας επιτρέπουν να επουλωθείτε γρηγορότερα και να έχετε μικρότερες ουλές.

ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 124 A

T.K. 11526, Αθήνα

Τηλ.: 2107717705

Κιν.: 6955199198

e-mail: mrotas@gmail.com

 

ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα: 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.

Τρίτη: 9:00 π.μ. – 2:30 μ.μ.

Τετάρτη: 5:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

Πέμπτη: 9:00π.μ. – 5:00 μ.μ.

Παρασκευή: 5:00 μ.μ. – 10:00 μ.μ.

Σάββατο: 9:00 π.μ. – 2:30 μ.μ.

ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

25ης Μαρτίου 11
Κεντρική Πλατεία
Νέα Σμύρνη

Τηλ.: 2109343538

Κιν.: 6955199198

e-mail: mrotas@gmail.com

 

ΩΡΑΡΙΟ

Δευτέρα: 2:30 π.μ. – 4:30 μ.μ.

Τρίτη: 3:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Τετάρτη: 7:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.

Πέμπτη: 2:00π.μ. – 10:00μ.μ.

Παρασκευή: Κλειστά

Σάββατο: 2:00 π.μ. – 7:00 μ.μ.

Φόρμα Επικοινωνίας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας

    * Ισχύουν μόνο τα επιβεβαιωμένα ραντεβού