Πρωινή ναυτία της εγκυμοσύνης
793
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-793,bridge-core-1.0.7,translatepress-el,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Πρωινή ναυτία της εγκυμοσύνης

Τι είναι η πρωινή ναυτία της εγκυμοσύνης;

Η ναυτία και ο εμετός που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, συχνά ονομάζονται «πρωινή ναυτία». Παρά το όνομά του, την πρωινή ναυτία μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

 

Τι προκαλεί την ναυτία της εγκυμοσύνης ;
Αν και κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι προκαλεί την πρωινή αδιαθεσία, αύξηση των επιπέδων των ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο.

 

Πόσο καιρό συνήθως διαρκεί η πρωινή αδιαθεσία ;
Στις περισσότερες γυναίκες, τα συμπτώματα της ναυτίας και του εμέτου είναι ήπια και υποχωρούν μετά τα μέσα της εγκυμοσύνης.

 

Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την πρωινή αδιαθεσία στην εγκυμοσύνη;
Οι περισσότερες ήπιες περιπτώσεις της ναυτίας και του εμέτου δεν βλάπτουν την υγεία σας ή την υγεία του μωρού σας. Η πρωινή αδιαθεσία δεν σημαίνει ότι το μωρό σας είναι άρρωστο.

 

Πότε η πρωινή αδιαθεσία θεωρείται σοβαρή;
Η πρωινή αδιαθεσία θεωρείται σοβαρή αν δεν μπορείτε να κρατήσετε κανένα φαγητό ή υγρά και έχεται αρχίσει να χάνετε βάρος. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται υπερέμεση της εγκυμοσύνης.

 

Υπάρχει αποτελεσματική προληπτική θεραπεία για την ναυτία τηε εγκυμοσύνης ;
Κάποια έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες που παίρνουν ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα τακτικά κατά το χρόνο που μένουν έγκυες είναι λιγότερο πιθανό να έχουν σοβαρές εκδηλώσεις της ναυτίας της εγκυμσύνης.

 

Τι μπορώ να κάνω για να μειωθούν τα συμπτώματα;

Εάν αντιμετωπίζετε πρωινή αδιαθεσία, υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αισθανθείτε καλύτερα.
• Ξεκουραστείται όσο μπορείτε.
• Αποφύγετε τις μυρωδιές που σας ενοχλούν.
• Να τρώτε πέντε ή έξι μικρά γεύματα την ημέρα αντί για τρία μεγάλα γεύματα.
• Φάτε μερικά κράκερς πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί για να ηρεμήσετε το στομάχι σας.
• Να τρώτε μικρά σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (όπως ένα ποτήρι γάλα ή ένα φλιτζάνι γιαούρτι) κατά τη διάρκεια της ημέρας.
• Αποφύγετε πικάντικες τροφές και τα λιπαρά τρόφιμα.

 

Υπάρχουν φυτικά συμπληρώματα όπως το Ginger που μπορούν επίσης να βοηθήσουν;
Λαμβάνοντας τρείς με τεσσερεις κάψουλες τζίντζερ την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίστείται από την ναυτία. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε σόδα με τζίντζερ ή τσάι τζίντζερ Θυμηθείτε ωστόσο να μιλήσετε με το γιατρό σας προτού πάρετε οποιοδήποτε φάρμακο ή φυτικό συμπλήρωμα ή δοκιμάσετε οποιαδήποτε θεραπεία.

 

Πώς αντιμετωπίζονται τα σοβαρά συμπτώματα της πρωινή ναυτίας της εγκυμοσύνης;
Ο γιατρός σας θα πρέπει πρώτα να διαπιστώσει αν η ναυτία και ο έμετος σας οφείλονται σε πρωινή αδιαθεσία ή αν υπάρχει άλλη ιατρική αιτία. Εάν οι άλλες αιτίες αποκλείσθούν μπορούν να δοθούν ορισμένα φάρμακα μπορεί να δοθεί. Η βιταμίνη Β6 μπορεί να προταθεί πρώτα. Δοξυλαμίνη, ένα φάρμακο βρίσκεται σε μη συνταγογραφόυμενα βοηθήματα ύπνου, μπορεί να προστεθεί εάν η βιταμίνη Β6 μόνη της δεν σας απαλλάσσει από τα συμπτώματα. Φάρμακα κατά της ναυτία και του έμετου μάχης μπορεί να συνταγογραφηθούν . Εάν είστε αφυδατωμένη από την απώλεια υγρών, μπορεί να χρειαστεί να λάβουν υγρά ενδοφλεβίως .