Υστεροσκοπική αποστείρωση
805
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-805,bridge-core-1.0.7,translatepress-el,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-18.2.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Υστεροσκοπική αποστείρωση

Υστεροσκοπική αποστείρωση
– Τι είναι η στείρωση;
– Τι είναι η στειροποίηση των σαλπίγγων;
– Η σαλπιγγική στείρωση προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα;
– Τι είναι η υστεροσκοπική στείρωση;
– Πόσο αποτελεσματική είναι η υστεροσκοπική στείρωση στην πρόληψη της εγκυμοσύνης;
– Πώς πραγματοποιείται η υστεροσκοπική στείρωση;
– Είναι η υστεροσκοπική στείρωση αποτελεσματική αμέσως;
– Πού πραγματοποιείται η υστεροσκοπική στείρωση;
– Ποια είναι τα οφέλη της υστεροσκοπικής στείρωσης;
– Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της υστεροσκοπικής στείρωσης;
– Τι μπορώ να περιμένω μετά την υστεροσκοπική στείρωση;

 

Τι είναι η στείρωση;
Η στείρωση είναι μια μόνιμη μορφή ελέγχου των γεννήσεων.

 

Τι είναι η σαλπιγγική στειροποίηση;
Οι διαδικασίες στειροποίησης για τις γυναίκες ονομάζονται στειροποίηση των σαλπίγγων. Η στειροποίηση των σαλπίγγων περιλαμβάνει το κλείσιμο των σαλπίγγων. Η στειροποίηση των σαλπίγγων εμποδίζει το ωάριο να κινηθεί κατά μήκος της σάλπιγγας προς τη μήτρα και εμποδίζει το σπέρμα να φτάσει το ωάριο.

 

Η σαλπιγγική στείρωση προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα;
Η στειροποίηση δεν προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συμπεριλαμβανομένου του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) (βλ. τη συχνή ερώτηση Πώς να προλαμβάνετε τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ).

 

Τι είναι η υστεροσκοπική στείρωση;
Η υστεροσκοπική στειροποίηση είναι ένας τύπος διαδικασίας στειροποίησης των σαλπίγγων που χρησιμοποιεί τα φυσικά ανοίγματα του σώματος για να τοποθετήσει μικρά εμφυτεύματα μέσα στις σάλπιγγες. Αυτά τα εμφυτεύματα προκαλούν ανάπτυξη ιστών που αποφράσσουν τις σάλπιγγες. Δεν απαιτείται χειρουργική τομή.

 

Πόσο αποτελεσματική είναι η υστεροσκοπική στειροποίηση στην πρόληψη της εγκυμοσύνης;
Λιγότερο από 1 γυναίκα στις 1.000 θα μείνει έγκυος εντός 5 ετών από την πραγματοποίηση της επέμβασης.

 

Πώς πραγματοποιείται η υστεροσκοπική στείρωση;
Η υστεροσκοπική στείρωση περιλαμβάνει την εισαγωγή μιας μικροσκοπικής συσκευής σε κάθε σάλπιγγα με ένα υστεροσκόπιο. Το υστεροσκόπιο είναι ένα όργανο που εισάγεται μέσω του κόλπου και του τραχήλου της μήτρας και στη συνέχεια στη μήτρα. Επιτρέπει το εσωτερικό της μήτρας και τα ανοίγματα των σαλπίγγων. Μόλις οι συσκευές τοποθετηθούν στη θέση τους, σχηματίζεται ουλώδης ιστός γύρω από αυτές.

 

Είναι η υστεροσκοπική στείρωση αποτελεσματική αμέσως;
Όχι. Χρειάζονται περίπου 3 μήνες μετά την επέμβαση για να μπλοκαριστούν πλήρως οι σάλπιγγες από τον ουλώδη ιστό. Ενώ η σχηματίζεται ο ουλώδης ιστός, είναι δυνατόν να μείνετε έγκυος. Μετά από 3 μήνες, μια διαδικασία ακτινογραφίας που ονομάζεται υστεροσαλπιγγογραφία (HSG) γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι οι σάλπιγγες είναι φραγμένες. Θα πρέπει να χρησιμοποιείται μια εφεδρική μέθοδος αντισύλληψης έως ότου μια αποτέλεσμα της εξέτασης HSG επιβεβαιώσει ότι οι σάλπιγγες είναι φραγμένες.

 

Πού πραγματοποιείται η υστεροσκοπική στείρωση;
Αυτός ο τύπος στειροποίησης μπορεί συχνά να πραγματοποιηθεί στο γραφείο του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης με τοπική αναισθησία. Ένα φάρμακο για να γίνει μπορεί επίσης να σας χορηγηθεί υπνηλία. Μπορεί επίσης να γίνει σε χειρουργείο με γενική αναισθησία.

 

Ποια είναι τα οφέλη της υστεροσκοπικής στείρωσης;
Η υστεροσκοπική στείρωση χρησιμοποιεί τα φυσικά ανοίγματα του σώματός σας και δεν απαιτεί τομές στο δέρμα σας. Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία. Για τους λόγους αυτούς, η ανάρρωση από την υστεροσκοπική στείρωση είναι συνήθως ταχύτερη από ό,τι από άλλους τύπους στειρώσεων.

 

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της υστεροσκοπικής στείρωσης;
Η υστεροσκοπική στείρωση ενέχει τους ακόλουθους κινδύνους:
– Ενδέχεται να μην είναι δυνατή η τοποθέτηση των συσκευών σε μία ή και στις δύο σάλπιγγες. Ακόμη και όταν οι συσκευές τοποθετούνται και στις δύο σάλπιγγες, υπάρχει ο κίνδυνος να μην αποφραχθεί πλήρως η μία ή και οι δύο σάλπιγγες. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία δεν μπορεί να για τον έλεγχο των γεννήσεων.
– Υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού της μήτρας ή τραυματισμού των σαλπίγγων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Εάν συμβεί αυτό, η συσκευή μπορεί να μετακινηθεί βγει από τη θέση της και να ενσωματωθεί στην κοιλιά. Μπορεί να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της συσκευής.
– Η εγκυμοσύνη είναι ασυνήθιστη μετά από οποιονδήποτε τύπο διαδικασίας στείρωσης. Ωστόσο, εάν συμβεί, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να να πρόκειται για έκτοπη κύηση. Η έκτοπη εγκυμοσύνη μπορεί να αποτελέσει επείγον ιατρικό περιστατικό.
– Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι γυναίκες αναφέρουν πόνο που δεν υποχωρεί μετά την υστεροσκοπική στείρωση. Εάν συμβεί αυτό, η συσκευές μπορούν να αφαιρεθούν με τη χρήση υστεροσκόπησης ή λαπαροσκόπησης.

 

Τι μπορώ να περιμένω μετά την υστεροσκοπική στείρωση;
Οι περισσότερες γυναίκες είναι σε θέση να επανέλθουν στις κανονικές τους δραστηριότητες εντός 24 ωρών. Ορισμένες γυναίκες έχουν δυσφορία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας
ή για διάστημα έως και 1 εβδομάδας μετά. Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:
– Πόνος (παρόμοιος με εκείνον των κράμπες της περιόδου)
– Ναυτία και έμετος
– Ζάλη και αίσθημα ζάλης
– Αιμορραγία και κηλίδες